Inspirujte se moudrostí našich předků a vařte v souladu s ročním obdobím a tím nejlepším, co nabízí. O své rodinné recepty se s vámi podělí i Martin Štangl, šéfkuchař hvězdné restaurace Eska. Není nic lepšího, než si na jaře pochutnat na křehkém chřestu a nových bramborách či pestu z medvědího česneku. V létě přijdou vhod jahodové knedlíky s tvarohem a máslem, těstoviny s rajčaty rudými jako rubíny nebo právě utržené třešně v sadě u babičky. Podzim s sebou přináší zavařování všeho, co uzrálo v teplé náruči slunce: džemy, marmelády, povidla a nakládaná zelenina přijdou vhod kdykoli a jsou milou připomínkou prázdninových dní. I zima má něco do sebe: krémové polévky z kořenové zeleniny či kysané zelí podpoří naši imunitu, zahřejí a nestojí skoro nic. Naši předci zkrátka věděli, že sezónní je nejlepší.